SOKEROIDUT OMENAT | SOCKRADE ÄPPLEN

Joulu on askartelun aikaa meillä, kuten varmasti monella muullakin. Melkein kaikki vuoden askartelut keskittyvät meillä juuri jouluun. Itse suosin helppoja ja suhteellisen nopeita askarteluja, mutta ennen kaikkea niiden tulee olla edullisia ja mielellään sellaisia joita voi toteuttaa jo kotona olevin materiaalein. Tässä tulee nyt minun ensimmäinen askarteluvinkki.
————
Julen är tid för pyssel hos oss, precis som det säkert är hos många andra också. Nästan hela årets pyssel koncentrerar sig till just julen hos oss. Själv föredrar jag enkla och rätt snabba, men framförallt förmånliga pyssel som man helst kan göra med det material som redan finns hemma. Här kommer nu mitt första pysseltips.
Huurteiset omenat 

Kaikki mitä tarvitset on omenia, kananmunan valkuaista ja sokeria.

1. Huuhtele omenat ja kuivaa ne huolellisesti.

2.Voitele omena kauttaaltaan kananmunan valkuaisella, ei kuitenkaan kovin paksusti jottei se valu.

3. Pyöritä omenaa sokerissa ja aseta se kuivumaan. Sokeria voi myös ripotella omenan päälle, varsinkin kannan kohdalle johon on vaikea saada sokeria tarttumaan pyörittämällä. Jos tyhjiä kohtia jää, niihin voi lisätä kananmunan valkuaista ja sokeria sen jälkeen kun ensimmäinen kerros on hieman jo ehtinyt kuivua.

Yksi kananmunan valkuainen riittää moneen omenaan. Teimme omat omenamme illalla ja seuraavana aamuna sokerikuorrute oli kovettunut todella kovaksi eikä sokeria juuri edes irtoa vaikka omenia liikuttelee.

————

Frostade äpplen

Allt du behöver är äppel, äggvita och strösocker.

1. Skölj äpplena och torka dem väl.

2. Pensla äggvita över hela äpplet, dock inte ett alltför tjockt lager att det börjar rinna.

3. Rulla äpplet i strösocker och ställ det åt sidan för att torka. Du kan också strö över socker, speciellt vid stjälken där det annars kan vara svårt att få socker att fastna. Om det blir tomma ytor någonstans kan du på dem pensla på lite mer äggvita och socker efter att det första lagret hunnit torka en stund.

En äggvita räcker till flera äppel. Själv gjorde vi våra äppel en kväll och följande morgon var sockerfrosten alldeles hård och det lossnar just inget socker ens när man flyttar på äpplena.

Mielestäni kaunis ja luonnonmukainen koriste jouluksi. Menee ihan sellaisenaan kulhossa, koristeena kattauksissa tai vaikka kukka-asetelmissa. Kukka-asetelmissa tulee toki huomioida ettei omena tai kuorrute kestä kovin hyvin kosteutta. Jos omenilla koristelee ulkotiloissa tulee myös muistaa ettei kuorrute kestä suuria lämpötilan vaihteluja, jos se jäätyy niin se sulaa kun asteet nousevat plussan puolelle. Ja kun kyseessä on aito omena sen kestävyyttä kannattaa toki seurata muutenkin.

Iloista perjantaita!

————

En vacker och naturlig dekoration tycker jag. Fin som sådan i en skål, som dekoration i en dukning eller till och med i en blomuppsättning. I en blomuppsättning måste man förstås komma ihåg att äpplet och sockret inte håller så mycket fukt. Om man dekorerar med äpplena utomhus bör man också tänka på att äpplet inte håller stora temperatur växlingar, om äpplet fryser smälter sockret när det blir plusgrader igen. Och då det är frågan om ett äkta äppel måste man ju annars också följa med dess hållbarhet.

Fin fredag!

2 thoughts on “SOKEROIDUT OMENAT | SOCKRADE ÄPPLEN

  1. Upean näköisiä 💖 ihastelin ja mietin uskallanko toteuttaa kun mies kananmunalle allerginen ja hirveästi ei kotona sen kanssa viitsi toimia 🤗 olisi heti meinaan ideaa mihin laittaisin kun niin ihanan näköisiä 💖

    Mukavaa viilonloppua! ❤

Kommentoi