Iltapäiväkahvit on kupissa ja istahdan alas ensimmäistä kertaa tänään. Tytär oli sen verran pirteämpi tänään, vaikka edelleen on kyllä kovin nuhainen, että aamusta tein piparkakkutaikinan tekeytymään jääkaappiin ja muutama tunti siitä niin pääsimme jo kaulimaan ja leipomaan. Nyt koti tuoksuu niin joululle ja hämärän laskeuduttua tunnelma on oikein jouluinen kun tähdet loistaa ikkunoissa ja kynttilät tuikkii.
————
Har hällt upp en kopp med eftermiddagskaffe och sätter ner mig för första gången idag. Dottern var så pass mycket piggare idag, även om hon ännu är jätte snuvig, att jag gjorde en pepparkaksdeg på morgonen. Den fick stå sig i kylen en stund innan vi kunde komma igång med att kavla ut och baka. Nu doftar det jul i hela huset och stämningen är riktigt julig nu då skymningen lagt sig och stjärnorna samt ljusen lyser i fönstren.

Jouluruusu ja hyasintti, siinä ovat valkoisen amarylliksen lisäksi kauneimmat joulukukat. Jouluruususta tulee aina mummi mieleen, hänellä kasvoi jouluruusu puutarhassa ja hän minut aikoinaan tähän kukkaan tutustutti. Tänä vuonna hankin ensimmäistä kertaa tämän lehdettömän version luettuani että se kestää sisätiloissa parhaiten. Itse en ainakaan ole onnistunut kovin hyvin jouluruusujen suhteen aikaisemmin, mutta tämä toden totta kestää, on minulla jo kolmatta viikkoa ja aina vaan nuppuja aukeaa. Muistuttaa mielestäni kovasti valkovuokkoa.
————
Julros och hyacinth samt vit amaryllis, där har vi de vackraste julblommorna. Julrosen får mig alltid att tänka på min mommo, hon hade julros i sin trädgård och det var hon som bekantande mig med denna vackra blomma i tiden. I år köpte jag för första gången den här bladlösa versionen efter att jag läst att den håller bäst inomhus. Åtminstone har inte jag lyckats speciellt bra med julrosor tidigare, men den här är verkligen tacksam att ha inne. Har haft den nu i tre veckor och fler knoppar öppnar sig hela tiden. Tycker den påminner väldigt mycket om vitsippan.

 Nyt odottaisi vielä piparkakkujen koristelut ja piparkakkutalon kasaaminen. Saa nähdä kestääkö kärsivällisyys ja talo 🙂 Puhtaat lakanatkin olisi vielä laitettava sänkyyn kun innostuin tuulettamaan peittoja ja tyynyjä kauniissa pakkassäässä.
Leppoisaa lauantai-iltaa!
————
Nu väntar pepparkakorna på att bli dekorerade och ett pepparkakshus ska sättas ihop. Få se om tålamodet och huset håller 🙂 Rena lakan ska det också bäddas i sängarna då jag slängde ut alla täcken för vädring i kölden idag.
Hoppas ni har en lugn lördagskväll!

6 Comments on “JOULURUUSU JA HYASINTTI | JULROS OCH HYACINTH

  1. …jag kan känna doften av dina hyacinter…julrosen är bara sååå vacker (nytt för mig att den finns utan blad). Jag har också stått i köket halva dagen och bakat bröd…skall och sälja på julmarknaden i Willa Söder imorgon. Väntar på bilder av ditt pepparkakshus! <3 (johannasbod.blogspot.com)

  2. Ovat täälläkin niin suosikkeja 💞 jouluruusua ei ole vielä ollut tälle vuotta mutta pian täytyy hankkia 🤗 mistä löytyi lehdetön versio? 😍

    Kaunista viikonlopun jatkoa 💞

  3. Tuo jouluruusu näyttää niin kauniilta. Sen voisikin tänä jouluna meillekin kotiuttaa. Miten en olekaan sitä ennen huomannut. Meillä aina vain amaryllis, hyasinttejä ja joulutähtiä. Vaihtelu virkistäisi! 🙂

  4. Ja, hyacint doften är ljuvlig <3 Så mysigt med julmarknad, hoppas du hade en bra dag med bra försäljning. Imorgon kanske det kommer bilder på pepparkakshusen. Trevlig tredje advent <3

  5. Löysin se paikallisesta kukkatalosta, etsin sitä ensin Plantagenista mutta siellä sitä ei ollut ainakaan silloin. Tämä on ainakin tosi kestävä sisätiloissa. Mukavaa kolmatta adventtisunnuntaita <3

  6. Jouluruusu on kyllä kaunis <3 Haasteena minulla on vaan ollut saada se pysymään muutamaa päivää kauemmin hengissä sisätiloissa kunnes löysin tämän lehdettömän version. Amaryllis, joulutähti ja hyasintti ovat ihanat myöskin. Yhteen aikaan minulla oli aina valkoisia joulutähtiä, mutta nyt ei ole muutamaan vuoteen ollut. Ihanaa adventtisunnuntaita <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.