Rauha on laskeutunut eilisillan kauhean lumimyräkän jälkeen. Täytyy myöntää että pikkuisen hirvitti ajella eilen illalla kotiin Ikeasta missä olimme tyttären toiveesta käyneet. Lunta on tullut reippaasti ja tulee edelleen. Talvi siis jatkuu juuri kun olimme päässeet jo kevään makuun. Näinhän siinä käy joka vuosi. 
————
Lugnet har lagt sig efter gårdagens snöstorm. Vi tog en tur till Ikea på dotterns begäran igår och jag måste medge att det var lite skrämmande att komma hem i det grymma föret. Det har kommit rejält med snö och mer kommer det. Vintern fortsätter och vi som redan hade fått lite försmak av våren. Men så går det ju varje år.

Kiisselit ovat meillä ihan jääneet unholaan viime aikoina. En edes muista milloin viimeksi olisin tehnyt. Yleensä olen tehnyt pakastemarjoista mutta tällä kertaa tein raikkaan appelsiinikiisselin. Netistä löytyy erilaisia ohjeita joista suurin osa on aika samanlaisia, esim tästä löytyy ohje
Itse tein näin
1 l appelsiinitäysmehua
3/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja sotkettuna n. 1 dl vettä
Kaada mehu kattilaan ja lisää sokeri. Kuumenna koko ajan rauhallisesti sekoittaen. Kun mehu höyryää lisää veteen sekoitetut perunajauhot ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mehuun. Kuumenna kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Valmiiseen kiisseliin voi halutessaan lisätä appelsiinilohkoja tai muita hedelmiä.
————
Krämer är något som vi helt har glömt bort att göra på länge. Minns inte ens när jag senast skulle ha gjort. Oftast gör jag på bär från frysen men nu fick det bli en fräsch apelsinkräm. Man hittar många recept på internet varav de flesta liknar varandra, tex. här finns ett recept
Min egen kräm gjorde jag så här
1 l apelsinjuice
3/4 dl socker
3/4 dl potatismjöl utblandat med ca. 1 dl vatten
Häll upp saften i en kastrull och tillsätt sockret. Värm upp det och rör sakta om hela tiden. När saften ångar häll då i det utblandade potatismjölet samtidigt som du rör om. Värm ytterligare upp krämen tills den bubblat upp några gånger. När krämen är färdig kan man tillsätta apelsinklyftor eller andra frukter om man vill.

 Maistuu ulkoilun jälkeen ja näin talvilomalla siihen voi lisätä vaikka pallon vaniljajäätelöä. Sitä piristyy jo pelkästään näistä väreistä. 
Mukavaa torstaita!
————
Smakar gott efter att man varit ute och så här på sportlovet kan man ju lyxa till det med en boll vaniljglass. Man blir ju pigg redan endast av dessa färger.
Trevlig torsdag!

2 Comments on “APPELSIINIKIISSELI | APELSINKRÄM

  1. Näistä väreistä, ja näistä kuvista todellakin piristyy! <3 Aivan hurmaavia kuvia, todella herkullisen näköistä! :-) Nams! Täytyypä itsekin ryhdistäytyä pitkästä aikaa kiisseleiden kanssa! :-)

    Mukavaa torstaita! <3

  2. Kiitos <3 On kyllä uskomattomat värit hedelmissä. Kiisselit ovat kyllä hyviä, itsekin aina unohdan niiden olemassaolon usein. Ihanaa viikonloppua <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.