No niin, nyt tarjolla olisi raikkaan makuinen sitruunapiirakka pääsiäisen kahvipöytään. Alkuperäinen resepti löytyy Valion sivuilta
————
Så där, nu bjuds det på en fräsch citronpaj till påsken kaffebord. Ursprungliga receptet finns här på Valios sidor.

Sitruunapiirakka

Pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paina taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija noin 25 cm) ja reunoille.

Täyte:

3 dl kermaa
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
n. 1 dl sitruunamehua
(2 tl sitruunankuorta)

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada ne vuokaan piirakkapohjan päälle. Voit lisätä huolellisesti pestyn sitruunan kuorta jos haluat.

Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja koristele se tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Citronpaj
Botten:

100 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa det rumsvarma smöret och sockret. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna (blanda mjölet och bakpulvret tillsammans innan du häller i dem i smeten). Tryck ut degen i en pajform (ca. 25 cm i diameter).
Fyllning:
3 dl grädde 
1,5 dl socker
3 ägg
ca. 1 dl citronsaft
(2 tsk rivet citronskal)
Blanda ihop alla ingredienser med varandra och häll fyllningen i pajformen. Om du vill kan du ha med rivet citronskal från en ordentligt tvättad citron.
Grädda pajen i 200 grader ca. 40 minuter. Låt pajen svalna och dekorera den med färska frukter eller bär.
 Toivottavasti maistuu 🙂

Mukavaa iltaa, huomenna on jo kiirastorstai.

————

Hoppas det smakar 🙂

Skön kväll, imorgon är det redan skärtorsdag.

2 Comments on “SITRUUNAPIIRAKKA | CITRONPAJ

  1. Tuo on ihan varmasti niin raikas herkku 🤗 namski 🤗 ja olet siitä niin kauniin saanut ❤

    Toivottavasti siellä voidaan paremmin jo 💛

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.