Voi apua, viikko on jo vierähtänyt sitten viime kerrasta. Kevät kiireitä on ollut ja kaikki illat ovat menneet melkein tuolla puutarhassa kykkien. Nyt on vihdoinkin kaikki kukkapenkit kitketty, lannoitettu ja saaneet uuden kerroksen multaa. Tänään on ollut kesän ensimmäinen päivä, kai kesästä voi jo puhua kun toukokuuta on jäljellä ainoastaan reilu viikko. 
————
Oj hjälp, en vecka har igen gått sedan senast. De flesta kvällar har tillbringats ute i trädgården. Nu är äntligen alla blomrabatter rensade, gödslade och fått sig en omgång ny mylla.  Idag var det sommarens första dag för visst kan man redan prata om sommar när det endast är en dryg vecka kvar av maj.

 Kerroinkin joskus aikaisemmin että yksi kevään projekteista oli kunnostaa nuo kesähuoneen kuistin vierellä olevat kukkapenkit. Nuo olivat aikoinaan ensimmäiset perustamani kukkapenkit ja tässä kymmenen vuoden kuluessa ne olivat jääneet vaille hoitoa ja rakkautta. Nyt sain ne kaivettua ja muokattua uudelleen. Muulta pihalta löytyi muurikiviä joilla reunustin penkit ja alkuperäinen köynnöshortensia sai jäädä paikoilleen. Vielä projekti on kesken mutta tuolle varjoisammalle puolelle istutin jo syysvuokkoja. Suunnitelma on että nuo tyhjät kohdat täyttyvät kukkaloistosta kesän edetessä.
————
Som jag sa tidigare så är ett av vårens trädgårdsprojekt att fixa blomrabatterna invid lilla sommarstugan. De här är de allra första blomrabatter som jag gjorde när vi flyttade hit och under nästan tio år har de blivit lite utan omsorg och kärlek. Men nu är de uppgrävda och byggda på nytt, endast den ursprungliga klätterhortensian fick stanna kvar. Ännu är projektet på hälft men på den skuggigare sidan har jag planterat höstanemoner. Planen och tanken är att de tomma utrymmena fylls med vackra blommor an efter som sommaren framskrider.

Mummon puutarhasta peräisin oleva arovuokko suloisine nuppuineen. Pihamme perenna joka aloittaa kukkimisen ensimmäisenä ja on todella kova leviämään mutta itse tykkään kun sitä joka vuosi löytää jostain uudesta paikasta.
Tänä iltana söimme ensimmäistä kertaa tuolla kesähuoneessa joten tästä se kesä voi alkaa.
Mukavaa iltaa!
————
Mosippan med sina söta knoppar är den första perennen som börjar blomma hos oss. Den förökar sig effektivt, men jag tycker det bara är roligt att varje år hitta den på nya ställen. 
Ikväll åt vi ute i lilla sommarstugan för första gången så nu är det sommar på riktigt.
Trevlig kväll!

5 Comments on “KESÄ ON TÄÄLLÄ | SOMMAREN ÄR HÄR

  1. Tänään oli kyllä niin kesäinen päivä ☉ kuinka voikaan niin nopeasti muuttua 🌿 kuvista tulee niin ihana lämmin tunnelma 💗

    Mukavaa viikonloppua 🌸💕

  2. Kiitos <3 Täällä luonto on räjähtänyt uskomattomaan vihreyteen ja kasvuun nyt parin päivän aikana kun lämpö vihdoinkin saapui. Teillä vielä kaikki ihana siellä edessä päin 🙂 Iloista sunnuntaita <3

  3. Hei! Todella ihana blogi sinulla! Monta kertaa viikossa käyn ihastelemassa kuviasi ja katsomassa niistä välittyvää rauhallista tunnelmaa. Olen miettinyt, että mistähän mahtaisi saada noin ihanat patjat kuin sinulla on kesähuoneesi sängyllä?

    -Riikka

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.