HYVÄÄ RAPARPERISTA | GOTT AV RABARBER

 Tämän kauden ensimmäinen herkku raparperista tuli tehtyä tänään. Joka kerta yhtä odotettu tuo raparperi. Harmillisesti raparperi ei vieläkään viihdy kovin hyvin meidän pihalla mutta kovasti olen nyt miettinyt sille uutta paikkaa jossa se toivon mukaan kasvaa paremmin. Onneksi lähipiiristä löytyy muutama hyvin satoa antava vanha raparperipuska.
————
Årets första bakverk av rabarber blev det idag. Den första rabarbern är lika efterlängtad varje år. Tyvärr trivs rabarbern fortfarande inte värst bra på vår gård, men har nu funderat ut en ny plats var den hoppeligen skulle växa lite bättre. Som tur finns det fina gamla rabarberbuskar i den närmaste kretsen där vi kan söka.

Tällä kertaa en jaksanut leipoa mitään vaativaa tai aikaa vievää joten tein helpon raparperihyveen ihan samalla tavalla kuin omenahyve syntyy. Sulatin vähän rasvaa ja käytin kaura- sekä ruishiutaleita sekä vähän sokeria. Kyllä maistui hyvälle vielä hieman lämpimänä kylmän vaniljajäätelön kanssa. Kivasti kirpeäksi jäi tuo raparperi. Ensi kerralla sitten kunnon raparperipiirakkaa.
————
Den här gången orkade jag inte baka något invecklat eller tidskrävande så det fick helt enkelt bli rabarber under havretäcke, precis på samma sätt som jag brukar göra med äpplen på hösten. Använde mig av havre- och rågflingor, lite socker och lite smält smör. Smakade så gott när den ännu var lite ljummen med kall vaniljglass till. Rabarbern var lagom syrlig. Nästa gång får det bli en riktig rabarberpaj.

6 thoughts on “HYVÄÄ RAPARPERISTA | GOTT AV RABARBER

  1. Voi nam! 🙂 Täällä raparperihammas alkoi kolottamaan entistä enemmän kun juuri tänään mietin kun ei eilen tullut napattua raparperia kun olisi ollut mahdollisuus. Nyt täytyy muutama päivä koettaa jaksaa, jospa sitten… 🙂

    Hyvä idea tehdä vastaava kun omenaherkku, kiitos vinkistä siis! 🙂

    Iloista lauantai iltaa! <3

Kommentoi