Juhannus lähestyy ja kukkaloisto alkaa olla parhaimmillaan niin luonnossa kuin pihalla. Kesäkuussa kukkapenkissä on muutama todellinen yllättäjä kuten tuo lumikello joka kukkii vasta nyt. Aluksi ajattelin ettei se tee kukkia laisinkaan kun siinä oli pitkään pelkät lehdet mutta yhtenä iltana huomasin kastelukierroksella että siinähän on pari pientä nuppua. Jotenkin niin hurmaavat nuo pienet kellot.
————
Midsommaren närmar sig och blomsterprakten börjar vara som vackrast såväl i naturen som på gården. Den kyliga våren har gjort att jag hittat några riktiga överraskningar i mina rabatter så här i juni. Som till exempel snödroppen som blommar först nu. Tänkte att den inte blommar alls när den länge hade endast ett fint bladverk, men så märkte jag några knoppar här om kvällen under min vattningsrunda. Bedårande vackra de där små klockorna tycker jag.

Herkkä arovuokko jaksaa ihastuttaa vuodesta toiseen. Aurinkoisimmilla paikoilla se on jo ylikukkinut mutta onneksi nuppuja on vielä aukeamatta varjoisimmilla paikoilla. Toinen kesäkuun yllättäjä on tuo pieni ihanasti tuoksuva narsissi jonka nimeä en kyllä muista. Laitoin viime syksynä aika runsaasti kukkasipuleita mutta tässä pionipenkissä suurin osa epäonnistui. En tiedä olisiko syy kylmässä keväässä vai huonossa maaperässä mutta yhtäkään tulppaania ei noussut eikä läheskään kaikki narsissit. Nyt paransin maata keväällä ja ilokseni sieltä on noussut muutama narsissi sittenkin.
————
Den skira tovsippan är lika vacker varje år. På de soligaste ställena har den redan blommat över, men på skuggigare platser har den fortfarande inte öppnat sina knoppar. En annan överraskning så här i juni är den fina lilla narcissen som doftar så gott men jag kan ju inte minnas vad den heter. Satt ganska mycket lökar förra hösten och en stor del av dem misslyckades totalt. Vet inte om det var den kalla våren eller dålig kvalitet på jorden. Inga tulpaner kom upp här i pionrabatten och just inga narcisser heller. Har nu förbättrat jorden och som tur tittade några narcisser upp i alla fall.
Metsämansikka on suurta herkkua mutta usein se kasvaa tienvarsilla josta ei kovin mielellään sitä nouki suuhunsa. Olemme siirtäneet sitä metsänreunasta omaan pihaan josta sitä on paljon parempi käydä poimimassa. Ja kukat ovat kauniit nekin.
————
Smultron är nästan de godaste vilda bär som finns men ofta växer dom vid vägkanter var man inte vill plocka i sig dem. Vi har flyttat smultron från skogskanten till gården var det är betydligt trevligare att plocka dem. Och blommorna är så vackra dom också.

 Ensimmäiset akileijat kukkivat. Tuota sinistä en edes muistanut että olin istuttanut viime vuonna. Tuon vaaleanpunaisen löysimme aikoinaan läheisen metsän reunasta jonne se ajan saatossa varmasti on karannut läheisiltä vanhoilta pihoilta. Otimme siitä pienen juurakon omaan pihaan ja nyt sitä on useassa paikassa. Se on minun suosikkini. Nyt vaan mietin että miten sen käy yhdessä tuon sinisen kanssa kun luin että akileijat risteytyvät toistensa kanssa ajan saatossa. 
————
De första aklejorna blommar. Kom inte ens ihåg att jag hade planterat den där blåa förra året. Den ljusröda har vi hittat vid skogskanten här nära oss dit den säkert rymt från de gamla trädgårdarna i byn. Vi tog en liten planta av den och nu har vi den på många ställen på gården. Den rosa är min favorit. Undrar bara hur den går ihop med den blåa eftersom jag nu läst att aklejor ofta korsar sig med varandra med tiden.

 Vielä yksi yllättäjä tänä kesänä on tuo luumupuu joka kukkii ensimmäistä kertaa vuosiin. Ensimmäinen hedelmäpuu mitä olemme tähän pihaan hankkineet mutta ensimmäisinä vuosina se maistui saaren hirville ja peuroille paremmin kuin hyvin. Tulppaanit alkavat olla viimeisillään mutta muutamat nuput löytyy niistäkin vielä.
————
Ännu en överraskning den här sommaren är vårt plommonträd som blommar för första gången på flera år. Det är det första fruktträdet vi skaffat hit till gården i tiden men det har smakat alltför gott för öns älgar och hjortar. Tulpanerna börjar sjunga på sista versen, men än finns det några knoppar till och med på dem.

4 Comments on “ALKUKESÄN KUKKIJAT | FÖRSOMMARENS BLOMMOR

  1. Todella hurmaavia kuvia <3 Tämä kesän alku on kyllä ihanaa aikaa, kun joka puolella kukkii!

  2. Niin hurmaavat tunnelmat ja kuvat 😍 siellä kukkii niin moni ihanuus 🌹 varmasti niin ihana seurailla mitä kaikkea nousee 🤗

    Ihanaa aurinkoista päivää ☉❤

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.