Palataan vielä hetkeksi juhannukseen. Lupasin näyttää vähän kuvia kattauksesta ja herkuista joten niitä nyt siis luvassa. Juhannuksen sää oli melko kolea ja vaihteleva mutta aina välillä aurinko tuli pilvien ja sadekuurojen välissä esille. Syötiin kuten olimme suunnitelleet kesähuoneessa ja siellä tarkenimme oikein hyvin kun oven sulki kylmimmiltä tuulenpuuskilta.
————
En liten återblick på midsommaren. Lovade att visa bilder på dukningen och litet av de goda vi åt så det får det alltså bli idag. Midsommarvädret var ju lite kyligt och omväxlande, men ibland fick vi lite sol mellan regnskurarna och molnen. Vi åt som planerat ute i lilla sommarstugan och vi klarade oss bra när vi stängde dörren för de allra kyligaste vindpustarna.

Liinaksi valitsin tuon viime kesänä ostamani sinisen pöytäliinan joka tänä vuonna ei laisinkaan tuntunut liian siniseltä kuten se teki viime vuonna. Kattauksessa menin periaatteella yksinkertaista ja nopeaa. Pihalta muutamat maahumalan oksat ja maljakkoon anemoneja kukkapenkistä. Kynttilöitä luomaan lämpöä ja tunnelmaa.
————
Duken fick bli den blåa som jag köpte redan förra sommaren men som då kändes lite alltför blå. Nu var färgen perfekt. Dukade med principen enkelt och snabbt. Några kvistar av den marktäckande humlen och några anemoner från blombänken. Mycket levande ljus som gav stämning och värme.

 Mies oli suunnitellut ruokailut ja vastasi kokkauksesta. Hän kokeili muun muassa myös jotain uutta, nimittäin savustettuja uusia perunoita. Suhtauduin ensin hieman epäilevästi tähän mutta nehän olivat todella hyviä ja niitä tehdään aivan varmasti toistekin. Jälkkäriksi oli valkosuklaapannacottaa vadelmakastikkeella, nam. 
Mukavaa keskiviikkoa!
————
Mannen hade planerat all mat och stod för matlagningen. Bland annat prövade han på något nytt som rökt nypotatis. Först var jag lite skeptisk till detta, men det var jätte gott och absolut något som vi kommer göra igen. Till efterrätt blev det pannacotta med vitchoklad och hallonsås, mums.
Trevlig onsdag!

2 Comments on “VIELÄ VÄHÄN JUHANNUSTA | ÄNNU LITE MIDSOMMAR

  1. Kuvat vievät ihaniin kesäisiin tunnelmiin mukanaan! <3 Aivan upeita! :)

    Olisiko mahdollista saada vähän vinkkiä nuihin perunoihin? 🙂 Uskoisin, että ne toimisi meilläkin loistavasti. Mökille mennessä voitaisiin kokeilla kun savustin siellä 🙂

    Iloista kesäpäivää! <3

  2. Kiitos kovasti <3 On tämä kesä vaan niin ihanaa aikaa.

    Kyllä, kysyn mieheltä tarkemman ohjeen perunoihin ja palaan niihin. Sähkösavustin meilläkin joten kivaa vaihtelua ainaiseen savukalaan.

    Kaunista päivää <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.