Toivottavasti olette selvinneet eilisillan ukkosmyräkästä. Oli kyllä aikamoinen myräkkä ja salamashow. Luonto näytti jälleen kerran voimansa eikä sitä voi kuin kunnioittaa. Sunnuntai valkeni aurinkoisena ja täällä vietetään oikein rauhallista kotipäivää.  Muurikalla valmistuu päivän ruoka ja iltapäiväkahveja varten on jäljellä vielä tuota eilistä mustikkapiirakkaa.
————
Hoppas ni har klarat er lyckligt från gårdagens åskväder. Vilket oväder som drog in i ett ögonblick nästan. Naturen bjöd på sitt eget fyrverkeri i flera timmar med blixtar samtidigt som den där emellan bjöd på den allra vackraste solnedgången. Man kan inget annat än respektera naturens krafter. Söndagen blev solig och här har vi en lugn hemmadag. Maten steks på muurikkan och till eftermiddagskaffet finns det fortfarande kvar litet av gårdagens blåbärspaj.

Tänä kesänä emme ole vielä toistaiseksi poimineet mustikoita muuta kuin pariin piirakkaan. Toivoisin että olisin ahkerampi mustikanpoimija mutta todellisuudessa en kyllä oikein tykkää koko hommasta. Mutta ajattelin jos muutamana iltana poimisi pakastusrasian verran niin siitä saisi jo aika kivan talvivaraston.
Olin luvannut jo juhannuksen aikoihin palata savustettuihin uusiin perunoihin mutta olen täysin unohtanut sen. Tässä tulee nyt vihdoin ja viimein linkki yhteen ohjeeseen. 
Sunnuntain jatkoa!
————
Den här sommaren har vi ännu tillsvidare plockat blåbär endast till två pajer. Jag önskar att jag skulle vara en aktivare blåbärsplockare än vad jag är, men om jag är helt ärlig är det inte min favoritsyssla alls. Men tänkte att om vi skulle plocka ens en liten frysask om dagen under en liten tid så får vi ett ganska bra vinterförråd i alla fall.
Hade redan vid midsommar lovat att återkomma med de rökta nypotatisarna men har ju totalt glömt bort det. Så här kommer nu äntligen en länk till ett recept (tyvärr endast på finska).
Skön fortsättning på dagen!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.