Blogi on ollut aivan hunningolla viime aikoina ja paljon on ollut ajatuksia sen suhteen. Vähän ristiriitaisia tunnelmia. Rakastan edelleen yhtä paljon kuvata niitä arjen pieniä hetkiä ja perjantain kukkakimppuja mutta sitten tämä tekstipuoli on se mikä mättää. Tuntuu että on niin vaikea pukea ajatuksia sanoiksi niin että saisi sanottua jotain syvällisempää sanomatta kuitenkaan liian henkilökohtaisia asioita. Ja mitä enemmän asiaa miettii niin sitä suuremmaksi kynnys kirjoittaa kasvaa. Mutta niin tai näin niin ajattelin kuitenkin jatkaa kuten ennenkin ja katsotaan miten käy. 
————
Bloggen har varit totalt försummad under den senaste tiden och jag har haft många tankar kring det hela. Lite tudelade känslor och tankar. Jag älskar fortfarande lika mycket att fota och ta bilder på de små vardagliga stunderna och på fredagsbuketten, men det är det här med att skriva som känns så svårt. Svårt att sätta ord på sina tankar så att det blir lite djupare utan att ändå bli alltför personligt. Och ju mer man funderar på det desto större blir tröskeln att skriva något överhuvudtaget. Men hur som helst så har jag nu bestämt mig för att fortsätta som förut och så får vi se hur det blir. 

 Syksy saapui hetkessä ja kesä tuntuu olevan jo melkein kaukainen muisto vain. Onneksi meillä on nyt yksi ihana kesämuisto taulun muodossa seinällä kun kerrankin sain aikaiseksi teettää jonkun kuvasta. Liian harvoin tulee teetettyä kuvia nykyään. Päädyin tuollaiseen reilun kokoiseen julisteeseen ja komerosta löytyi kehyskin johon sain sen sovitettua ainakin nyt näin aluksi. Tosin valokuvatessa on hankala tehdä oikeutta kuvalle kun kehyksen lasiin heijastuu ikävästi milloin mitäkin. 
————
Hösten kom plötsligt och fort i år. Sommaren känns redan som ett väldigt avlägset minne. Som tur har vi nu ett vackert sommarminne inramat som en tavla på väggen när jag äntligen kom mig för att framkalla något av alla bilder, vilket blir gjort väldigt sällan. Jag valde en stor affisch och i förrådet hade vi en gammal ram som får duga än så länge åtminstone. Märkte bara att det är väldigt svårt att göra rättvisa för tavlan här på bilderna eftersom allting runt omkring speglar sig i glaset på ramen.
 Kynttilät on taas kaivettu esille ja parasta aikaa takassa rätisee ensimmäinen tuli tälle alkusyksylle. Onneksi pihalla kesä jatkuu vielä kukkien muodossa ja tähänkin maanantaikimppuun sain napsittua muutamat daaliat.
Mukavaa alkanutta viikkoa!
————
Nu har jag igen grävt fram ljusen och i kakelugnen sparkar höstens första brasa. Till all lycka fortsätter sommaren i trädgården med alla blommor och jag kunde plocka några dahlior även till den här lilla måndagsbuketten.
Ha en fin fortsättning på veckan!

6 Comments on “KESÄMUISTO SEINÄLLÄ | SOMMARMINNE PÅ VÄGGEN

  1. Hej, hoppas du fortsätter med bloggandet. tycker mycket om att gå in här och läsa och njuta av dina blider. önskar dig en fin dag, Karin

  2. Hej, tack så hjärtligt för dina fina ord, de betyder mycket och inspirerar till att fortsätta. Tack för att du tittar in här <3 Fin fortsättning på veckan till dig.

  3. Kiitos <3 Kyllä on rakas kuva jota katsoessaan nousee aina hymy huulille ja sydämen valtaa kiitollisuus <3 Kaunista elokuun loppua sinulle <3

  4. Ååh, tur att du fortsätter… Jag läser mer än gärna!…och dina bilder inspirerar mig! Trevlig höst!

  5. Åh, tusen tack <3 Härligt att höra och det inspirerar att fortsätta då man hör att man kan dela med sig lite inspiration. Önskar dig en vacker höst <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.