Tänä kesänä olen ihan täysin hurahtanut daalioihin. Miten en olekaan aikaisemmin huomannut näitä upeita kukkia? Ostin keväällä muutaman pussin erilaisia daaliamukuloita kun olivat alennuksessa puoleen hintaan. Jokaisessa pussissa oli kaksi mukulaa joten kaiken kaikkiaan daalioita taisi olla lähemmäs neljätoista kappaletta kun jokainen lähti kasvuun.

Itse esikasvatin omiani sisällä aikaisemman kukinnan toivossa. Eli joskus huhtikuun lopussa laitoin mukulat multaan, yksitellen vähän reilumpiin ruukkuihin. Ja joskus toukokuun lopussa istutin ne ulos. Kylmä kesä teetti töitä sillä sain muutamaan otteeseen peittää ne harsolla kun vielä kesäkuun alussa satoi rakeita. Tosin kesän edetessä selvisi ettei kaikki mukulat olleet sitä mitä pussin kyljessä luvattiin joten muutamia yllätyksiä siis ilmestyi kukkapenkkiin.

————

Den här sommaren har jag verkligen blivit förtjust i dahlior. Hur har jag inte tidigare lagt märke till dessa ståtliga och vackra blommor? På våren köpte jag några påsar med olika sorters dahliaknölar när dom var till halva priset. I varje påse fanns två knölar så jag hade sist och slutligen närmare fjorton dahliaplantor när alla växte till sig fint. Dock visade det sig under sommaren att alla knölar i påsarna inte var vad som lovades på etiketten så det blev några överraskningar.

Själv förodlade jag mina i hopp om en lite tidigare blomning. Någon gång i slutet av april satt jag varje lök i en större kruka med blomjord. Och så planterade jag ut dem i slutet av maj när jag trodde att frostrisken var över och marken varm. Den kalla våren ställde ändå till med överlopps jobb när jag behövde täcka in plantorna några gånger under hagelskurarna som kom ännu i början av juni.

Kokeilin daalioita sekä ruukuissa terassilla että maassa kukkapenkissä. Ja molemmat taitavat olla yhtä hyviä vaihtoehtoja. Kunhan vaan muistaa valita riittävän ison ruukun tai korin kuten minulla tuossa kuvassa. Kuvissa näkyy minun ehdoton lemppari joka on tietysti tuo kuuluisa iki-ihana café au lait. Kukassa on upeat värisävyt jotka vaihtelevat hennon vaaleanpunaisesta persikkaiseen ja siitä maitokahvin ruskeaan. Mielestäni kukat vaalenevat entisestään näin syksyä kohti kun mennään. En ostanut mitään muita kesäkukkia ja uskon että taidan keskittyä daalioihin myös tulevina kesinä.

————

Planterade dahlior både i krukor och i jorden och båda verkar vara lika bra alternativ. Bra att minnas att välja en tillräckligt stor kruka eller korg som jag har här på bilderna. Här ser ni min absoluta favorit och det är ju såklart ingen mindre än den berömda café au lait dahlian. Med sin vackra nyans av svagt rosa till persika och därifrån vidare till café latte. Tycker att blommorna blir mer ljusa nu när vi går mot höst. Köpte inga andra sommarblommor i år och tror nog jag kommer satsa på dahlior även kommande somrar.

4 Comments on “CAFÉ AU LAIT

  1. Oi, nämä ovat kyllä niin upeita!<3 Omat daaliat kukkapenkissä ovat vielä nuppuasteella. Elän toivossa, että pääsen pian nauttimaan kukinnasta.:)Jos en, niin syy on ihan vain myöhäisessä istuttamisessa, sillä ostin mukulat -70 prossan alesta.;D Ihan varmasti tulen vastaisuudessakin niitä istuttamaan, kävi miten kävi.:)

  2. Daaliat ovat kyllä todella upeita <3 Tämä oli myöskin paljon edullisempi vaihtoehto kesäkukkiin ja ovat kaiken lisäksi niin näyttävät sekä helppohoitoiset. Minullakin yksi joka ei ole vielä edes tehnyt nuppuja joten voi olla ettei ehdi kukkia laisinkaan. Toivotaan aurinkoista ja lämmintä syksyä että saamme nauttia kukista vielä pitkään 🙂 Mukavaa ja kaunista elokuun loppua sinulle <3

  3. Ihania pehmeitä sävyjä tuossa daaliassa! Mullakin kukkii daalia ekaa kertaa. Itse istutin mukulat suoraan maahan toukokuun lopulla, ja hyvin onnistui 🙂

  4. Ovat kyllä niin ihania kukkia nämä daaliat ja miten paljon erilaisia kauniita löytyykään. Itse ajattelen että ensi keväänä istutan ne myös varmaan ihan suoraan vaan ulos. Mukavaa iltaa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.