Tuulinen mutta lämmin ilta. Olin ulkona kastelemassa ja unohduin siinä samalla laittamaan vähän syksyisempää ilmettä tänne kasvihuoneeseen. Siirsin vaaleanpunaisen Mårbacka pelargonin muualle ja tilalle toin punaisen onnenapilan terassilta ja keijunkukan.

————

En blåsig men rätt så varm kväll idag. Jag var ute för att vattna men så fastnade jag med att göra lite höst här i växthuset. Flyttade den ljusrosa Mårbacka pelargonen och hämtade istället in en rödbladig trifolium och en annan rödbladig blomma som jag inte nu minns namnet på.

 Ja sitten oli pakko tehdä uusi kukkakimppu pöydälle. Kukkakimppu syntyi oman pihan kukkasista ja muutamista viikonlopun kimpusta ylijääneistä oksista. Tuo kruunutilli on mielestäni niin näyttävä kimpuissa ja ihanan tuoksuinen.

———–

Och så bara behövde jag ju göra en ny blombukett att ha på bordet. Det blev en man tager vad man haver bukett där det mesta kommer ifrån den egna trädgården, förutom några överblivna kvistar från helgens bukett. Tycker det är så fint att använda krondill i buketter och den doftar så gott dessutom. 

Kun olin valmis, sytytin kynttilät ja istuin hetkeksi alas nauttimaan tästä loppukesän illasta. Näin minulla käy usein että kesken kaiken näen jonkun visuaalisen jutun edessäni joka on sitten toteutettava. Se on minun tapani rentoutua kun saan touhuta näitä juttuja.

Tunnelmaa iltaanne!

————

När jag var klar tände jag ljusen i lyktorna och satte ner mig en stund för att njuta av sensommarkvällen. Så här går det ofta för mig att jag mitt i något helt annat får en bild som jag ser framför mig och så bara måste jag skapa lite. Det är mitt sätt att koppla av.

Önskar er en stämningsfull kväll!

4 Comments on “SYKSYISEMPI KASVIHUONE | MER HÖST I VÄXTHUSET

  1. Voi että, näissä kuvissa on juuri sitä syksyn ihanaa tunnelmaa jota todella niin rakastan 🍂❤🍂 todella kaunista 🤗

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.