Sateista lauantaita!

Korissa on meidän tämän vuoden omenasato kokonaisuudessaan. Eli ei mikään hyvä omenavuosi täällä ainakaan mutta olen kuullut että omenia on tänä vuonna paikoitellen jopa tosi paljon ja jossain ei taas yhtään. Mutta riitti nuo oman pihan omenat sentään yhteen omenakakkuun.

————

Regnig lördag!

I korgen ser ni hela vår äppelskörd som vi fick i år. Inget vidare äppelår i år med andra ord. Eller det är väl lite olika för jag har hört att på sina ställen finns det gott om äppel medan andra ej har just något alls. Men de här egna äpplena räckte till en äppelkaka i alla fall.

Omenakakku

n. 5 omenaa (riippuen koosta)
2 rkl sokeria
1 rkl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Sotke niihin sokerit ja kaneli ja anna maustua sillä aikaa kun teet taikinan.

150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan sekä viimeiseksi maito. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja lisää omenapalat kakun päälle. Itse valitsin tehdä kakun tuollaiseen pitkulaiseen vuokaan mutta pyöreä käy yhtä hyvin. Painelin hieman omenapaloja jotta ne uppoaisi taikinaan ja lopuksi ripottelin vielä päälle mantelilastuja. Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Äppelkaka

ca. 5 äppel (beroende på storleken)
2 msk socker
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker

Skala och skär äpplena i bitar. Blanda dem med sockret och kanelen. Låt äpplena smaksätta sig under tiden som du gör smeten.

150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk

Vispa smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda bakpulvret med vetemjölet och tillsätt blandningen i smeten samt till sist även mjölken. Hälls smeten i en smord form. Själv valde jag en långsmal form men en rund går lika bra. Häll över äppelbitarna. Jag tryckte lite in dem i smeten också och tills sist strödde jag över lite mandelflarn. Grädda kakan i 175 grader ca. 40 minuter.

Taidankin ottaa palan vaniljakastikkeen kera iltapäiväkahvin kanssa. Aamulla harmitti kun satoi vettä mutta itse asiassa tämä keli on oikein mukava kun saa ”myysailla” sisällä. Nyt kahvinkeittoon.

Mukavaa päivän jatkoa!

————

Tror vi ska ta en bit kaka med vaniljsås till eftermiddagskaffet. På morgonen kändes det så tråkigt med regn men nu känns det riktigt skönt med sådant här väder när man får mysa inomhus. Nu ska jag ta och koka kaffe.

Trevlig fortsättning på dagen!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.