Rakastan tätä syksyisen ilta-auringon pehmeyttä. Jaksan aina vaan ihmetellä luonnon sopusointuja. Keväällä kaikki on kirkasta, niin valo kuin värit, ikään kuin herättääkseen meidät talviunesta. Ja nyt syksyllä luonto pehmenee ja rauhoittuu viedessään meitä askel kerralla kohti sitä kaikista harmainta ja pimeintä aikaa vuodesta.

————

Jag älskar den här mjuka kvällssolen som hösten ger oss. Kan inte sluta att gång på gång förundra mig över hur fantasiskt harmonisk naturen är. På våren är ljuset och färgerna starka och klara som om deras uppgift är just precis att väcka oss ur vinterdvalan. Medan de nu på hösten blir mer mjuka och lugna för att ta oss ett steg i taget närmare den allra gråaste och mörkaste tiden på året.

Kuvissa on siemenistä kasvatettu törmäkukka (scabiosa). Kylvin siemenet keväällä suoraan yhteen koriin ja vasta nyt ne ovat alkaneet kukkia. Seoksessa oli valkoisia ja tumman violetteja. Kukka jota varmasti nähdään pihallamme tulevina kesinäkin. Ihanan pitkä varret ja kestävä myös maljakossa. En kyllä yhtään tiedä miten kestän ajatusta että kohta pihan kukat ovat muisto vain kun ensimmäiset pakkasyöt saapuvat. Toivottavasti ne tulisivat vasta marraskuussa 🙂

Aurinkoa uuteen viikkoon!

————

På bilderna ser ni min praktvädd (scabiosa) som jag sått från frön. Sådde fröna direkt i en korg på våren och nu först har blomningen kommit igång. Det var en fröblandning med vita och mörkt purpur-färgade. En blomma som jag högst troligen kommer att ha på gården igen nästa sommar. Den har härligt långa stjälkar och håller sig även bra i vas. Vet inte hur jag kommer att klara mig utan alla mina blommor när köldnätterna närmar sig. Hoppas dom inte kommer förrän i november 🙂

Solig ny vecka!

2 Comments on “PEHMEÄSSÄ ILTA-AURINGOSSA | I DEN MJUKA KVÄLLSSOLEN

  1. Tuo scabiosa on niin kaunis! Sun innoittamana taidan yrittää ensi keväänä istuttaa noita myös! Tekisi mieli nyt jo syksyllä kylvää kaikkea mahdollista 😀

  2. Kannattaa ehdottomasti istuttaa kaikkea kivaa. Itse jätin tänä vuonna kaikki perinteiset kesäkukat ostamatta ja kokeilin kasvattaa kukkia siemenistä ja mukuloista. Huomattavasti edullisempaa ja kauniimmat kukat. Kohta voisi katsastaa kevään kukkasipulit, meillä vaan nuo peurat tahtovat syödä tulppaanit. Rentouttavaa viikonloppua <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.