8Q0A1847

Nyt ensimmäinen havukranssi on valmis ja ehdin jopa kuvaamaan sitä iltapäivän hämärän laskeutuessa. Lumetkin on vielä toistaiseksi pysyneet maassa. Tähän kranssiin käytin kuusenhavuja ja eucalyptuksen oksia joita olin säästänyt kukkakimpuista pitkin syksyä. Pysyin vihreän eri sävyissä. Kaikki kuusenhavut on kerätty omalta takapihalta joka onneksi aikoinaan jätettiin metsäksi. Viime vuonna löysin yhden ison kuusen alta pienemmän kuusen joka on joku jalostettu lajike. Luultavasti naapuritontilta aikoinaan levinnyt meillekin. Sen neulaset ovat alapuolelta vihreän harmaat ja tuo sävy sopi kivasti muun vihreän ja eucalyptuksen kanssa yhteen.

———

Nu är den första kransen färdig och jag hann till och med ta några bilder på den i eftermiddagsskymningen. Snön ligger tillsvidare kvar på marken. Använde mig av granris och eucalyptuskvistar som jag har sparat från blombuketter under hösten. Höll mig enbart till gröna nyanser. Allt granris har jag plockat på vår egen bakgård som vi till all tur lämnade som skogsmark i tiden. Förra året hittade jag under en större gran en liten gran som nog är någon slags förädlad sort eftersom den är grågrön undertill på barren. Tror den har spridit sig från granntomten i tiden. Tyckte den färgen passade så bra ihop med de vanliga granriset och eucalyptusen.

8Q0A1837

8Q0A1849

8Q0A1835

Olen vähän suunnitellut että tekisin muutaman erikokoisen ja hieman erilaisen kranssin vihreän sävyissä joita sitten ripustaisin ryhmäksi kasvihuoneen seinälle. En tiedä tuleeko siitä sellainen kuin ajattelen, mutta aina löytyy kransseille paikkoja näin joulun alla jos ne eivät sovi siihen mihin alunperin ajattelin. Oli niin tunnelmallista sitoa tätä kranssia samalla kun välillä satoi kauniisti lunta. Puuttui vaan lämmin glögi ja joulumusiikki. Ja salaa haaveilin sellaisesta lämpimästä ateljé-maisesta tilasta jossa saisin olla luova ja hieman sotkuinen, sillä ne kaksi asiaa menee väkisinkin käsi kädessä. Silloin kun on luova vaihe menossa ei ehdi siivota tai olla kovin järjestelmällinen.

———

Har lite planerat att göra några olika slags och olika stora kransar i grönt som jag sedan ska hänga upp i en grupp på väggen ute i växthuset. Vet inte blir det som jag tänker mig, men jag vet att kransarna hittar alltid någon plats i jultider trots att det kanske inte passar sig just så som jag hade tänkt från början. Det var så mysigt att binda kransen medan det ibland snöade så vackert. Och så drömde jag lite om att en dag ha en liten egen uppvärmd ”ateljé” där jag skulle få vara kreativ och lite stöka till det, för dom två sakerna går alltid hand i hand. Då när jag är inne i en kreativ fas hinner jag inte tänka på att städa undan eller vara värst ordningsam.

TallennaTallenna

2 Comments on “ENSIMMÄINEN KRANSSI | FÖRSTA KRANSEN

  1. Aivan mielettömän kaunis kranssi 😍 voi kuinka sinulla on taito hyppysissä kyllä niin ❤

    • Kaunis kiitos sinulle <3 On niin kivaa kun saa vähän askarrella. Mukavaa iltaa!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.