8Q0A1977

Aikaisemmin syksyllä sain valtavan halun ja tarpeen muuttaa kalustusta täällä kotona. Viikon kestäneen kalusterumban jälkeen palattiin kuitenkin miltei pilkulleen siihen samaan järjestykseen joka meillä on ollut ja toiminut parhaiten jo kymmenen vuotta. Roudasin jopa hetkeksi pois tuon ruokailuryhmän ja kokeilin kahta sohvaa vastakkain, sekä kaikkea muutakin, mutta en vaan saanut sitä kotoisaa tunnelmaa jonka saan tällä kalustuksella. Mutta onneksi kokeilin sillä nyt tiedän varmuudella että tämä on kaikista paras järjestys (ainakin tällä hetkellä).

———

Tidigare i höst fick jag en enorm lust att göra om här hemma. Efter en veckas show med att flytta möbler hit och dit återgick vi nästan på pricken till det samma som vi haft och som fungerat bra nu i tio år. Flyttade till och med för en liten stund bort matbordet och provade med två soffor mitt emot varandra och alla möjliga andra kompositioner. Men jag fick inte den här samma hemtrevliga och ombonade känslan med någon annan möblering som jag får med den är möbleringen. Men jag är glad att jag försökte mig på nya lösningar för nu vet jag att det är den här som fungerar allra bäst (i alla fall just nu).

8Q0A1987

8Q0A1986

8Q0A1993

Kaipasin kutenkin lisää pehmeitä istumapaikkoja ja sen sain siirtämällä nuo vanhat Ikean Jennylund-lepotuolit tuon isomman Stocksundin tilalle. Olin jo muutamaan otteeseen jopa yrittänyt päästä näistä Jennylundeista eroon mutta nyt ne jotenkin miellyttävät silmää taas ihan eri tavalla kuin vielä hetki sitten. Isompi Stocksund lepotuoli siirtyi vuorostaan tv-huoneeseen.

Olen viime aikoina miettinyt paljon sitä miten nopeasti trendit muuttuvat ja uusia houkutuksia syntyy. Itse pyrin sisustamaan mahdollisimman aikaa kestävillä ratkaisuilla mutta kyllä minä silti saan jatkuvasti vaikutteita kaikesta kauniista mitä näkyy ympärilläni somessa ja muualla. Nytkin minulla on mielessäni paljon ihania juttuja, joita mielelläni ostaisin. Mutta tiedän myös sen että aika nopeasti unohtaa ja aina tulee uusia ”pakko saada” juttuja. Tämä minun syksyinen vaihtelevuuden halu oli silti itselleni hyvä muistutus ja oiva esimerkki siitä että aika pitkälle usein pärjää hyvin niillä jo olemassa olevilla jutuilla kun niiden paikkoja vähän vaihtaa ja tekee muita pieniä muutoksia.

———

Vi saknade fler mjuka sittplatser och det fick vi genom att jag flyttade våra urgamla Jennylund fåtöljer där vi tidigare hade den stora Stocksund fåtöljen. Jag hade redan ett par gånger försökt göra mig av med Jennylund stolarna, men nu tycker jag dom ser riktigt trevliga ut igen. Stocksund fåtöljen fick i sin tur flytta in i tv-rummet.

Jag har under den senaste tiden funderat väldigt mycket på det här med hur fort det kommer nya trender och nya ”vill ha”- begär. Jag försöker inreda så tidlöst som möjligt men visst får jag trots det ständigt nya intryck som väcker ett vill ha begär. Just nu har jag många fina saker som jag gärna skulle köpa, men jag vet också hur fort man glömmer och hur fort det kommer nya saker man gärna vill ha. Den här lilla möbleringen som vi hade i höst var en bra påminnelse till mig själv och ett fint exempel på hur ofta man egentligen klarar sig bra med det man redan har genom att byta plats och göra endast små förändringar.

8Q0A1998

8Q0A2008

Tulevan joulun osalta ajattelin tehdä samoin. Ajattelin ihan ajatuksella käydä läpi kaikki jo olemassa olevat koristeet ja katsoa miten voisin niitä hyödyntää ennen kuin tekee mieli ostaa uutta.  Joulukoristuksessa pärjään aika hyvin pelkillä kukilla ja kynttilöillä. Leikkokukat ovat minun suurin heikkous, kauniita kukkia on vaikea vastustaa. Tiedän myös silti sen että tulen varmasti aina olemaan se joka haluaa uudistaa sisustusta pienillä ja joskus ehkä jopa vähän suuremmilla jutuilla. Mutta tämä ei tarkoita sitä etten osaisi arvostaa ja olla kiitollinen siitä kaikesta mitä minulla jo on.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

———

Tänker i år också göra samma med julpyntet. Gå igenom allt jag redan har med eftertanke och fundera om man kanske kunde använda något på ett annat sätt eller på en annan plats innan jag köper nytt. Klarar mig väldigt långt med endast blommor och ljus i julpyntandet. Snittblommor är dock min svaga punkt, svårt att motstå alla vackra blommor. Och jag kommer nog för alltid att vilja förnya inredningen med små medel och kanske lite större också ibland. Men det betyder inte att man inte skulle värdesätta eller vara tacksam för det man redan har.

Trevlig fortsättning på den nya veckan!

TallennaTallenna

TallennaTallenna

2 Comments on “AJATUKSIA SISUSTAMISESTA | TANKAR KRING INREDNING

  1. Todella loistavia ajatuksia! 🙂 Ja hyvin tuttujakin. Olen itse kovin vaihtelunhaluinen, ja siksipä mm. huonekalut ovat vaihtuneet vuosien mittaan. Mutta, viime aikoina olen ajatellut myös paljon enemmän aikaa että käytännöllisyys on noussut ehdottomasti kauneuden edelle jossakin. Syksyinen myllerrys huonekalujen kanssa toi todella paljon kaivattua tulosta ( tilaa ) liian isoja huonekaluja kun oli aikaisemmin. Tämä olikin se suurin tarkoitus kun isoja muutoksia lähdettiin tekemään! 🙂

    Kauniita ja tunnelmallisia kuvia! <3

    • Itsekin olen viime vuosina todella sisäistänyt sen että vähemmän on enemmän. Aikaisemmin olen usein hamstrannut jotain ihania juttuja ihan liiaksi. Nyt huomaan että yksi kappale jotain kaunista esinettä on aivan riittävä määrä. Vaihtelevuutta kun aika ajoin kaipaan ja innostun helposti uusista kauniista jutuista 🙂 Mukavaa marraskuun viimeistä sinulle <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.