MAISTUVAA GLÖGIN KANSSA | GOTT TILLSAMMANS MED GLÖGG

8Q0A3748

En sitten tehnytkään joulusiivousta tänään kuten olin ajatellut alun perin. Mitään lattiasta kattoon suurta joulusiivousta en tee mutta haluan mielelläni heittää matot ulos raikkaaseen pakkaseen. Ulkona satoi tänään(kin) vettä joten katsotaan olisiko huomenna parempi maton ulkoilutus sää. Sen sijaan asetuin keittiöön ja leivoin viikolla pakkaseen laittamastani piparkakkutaikinan lopusta pieniä suolaisia suupaloja illan glögin seuraksi.

———

Blev ingen julstädning gjord idag som jag hade tänkt. Brukar inte göra någon stor från golv till tak julstädning men mattorna vill jag gärna vädra ute i lite minusgrader. Idag regnade det ju igen här hos oss så nu får jag vänta och se om det är bättre väder för att vädra mattor imorgon. Däremot så ställde jag mig i köket istället och bakade lite saltiga små munsbitar till kvällens glögg. Använde en liten bit pepparkaksdeg som jag frös in tidigare i veckan.

8Q0A3740

8Q0A3722

Idean näihin juustolla kuorrutettuihin piparkakkuihin sain ohjelmasta ”Jul med Ernst”.

Piparkakkuchipsit

Piparkakkutaikinaa ja sinihomejuustoa.

Leikkaa jäisestä piparkakkutaikanasta ohuita viipaleita joko mandoliinilla tai veitsellä. Aseta ne uunipellille ja ripottele päälle murusia sinihomejuustosta. Paista muutama minuutti uunissa n. 175 asteessa. Kannattaa olla tosi tarkkana sillä ohuet piparit palavat todella äkkiä. Tarjoa glögin kanssa. Ohjelmassa Ernst käytti juustoraastetta mutta minä halusin kokeilla sinihomejuustolla ja me tykättiin näistä kovasti.

Piparkakkugrissinit

Piparkakkutaikinaa, kananmuna, parmeesaaniraastetta ja sormisuolaa.

Kauli ja leikkaa ohuita tankoja piparkakkutaikinasta. Aseta tangot pellille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle parmesaaniraastetta ja sormisuolaa. Paista muutama minuutti uunissa n. 175 asteessa. Kannattaa olla tarkkana sillä ohuet piparkakut palavat nopeasti.

8Q0A3702

8Q0A3742

Fick idén till dessa saltiga pepparkakor av programmet Jul med Ernst.

Pepparkakschips

Pepparkaksdeg och mögelost.

Skiva fryst pepparkaksdeg till tunna skivor med en mandolin eller kniv. Lägg dem på en ugnsplåt och strö över smulad mögelost. Grädda i ca. 175 grader några minuter. Gäller att passa dem nog eftersom de tunna pepparkakorna blir brända fort. Servera med glögg. I programmet använde Ernst riven ost, men jag ville prova med mögelost och vi tyckte det blev gott.

Pepparkaksgrissini

Pepparkaksdeg, ägg, riven parmesan ost och flingsalt.

Kavla och skär pepparkaksdegen i tunna remsor. Lägg remsorna på en ugnsplåt och pensla dem med ägg. Strö över riven parmesan och flingsalt. Grädda i ca. 175 grader någon minut. Gäller att passa dem nog så de inte bränns.

8Q0A3711

Tunnelmallista iltaa!

———

Ha en stämningsfull kväll!

2 thoughts on “MAISTUVAA GLÖGIN KANSSA | GOTT TILLSAMMANS MED GLÖGG

  1. Ompa mukavan erilaisia ohjeita, kiitos paljon vinkistä 🤗

    Siellä on ihanan tunnelmallista ♥️

    Mukavaa iltaa 🎄

    1. Tykkäsin että nämä oli oikein kivat ja vähän vaihtelua 🙂 Kaunista kolmatta adventtia <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.