8Q0A6526

Rakastan kukkia ja kotoa löytyy melkein aina kimppu kukkia. Kukat luovat kotoisan olon ja tuovat silmille iloa. Yksi kevään suosikeista on tämä ihana vihreä viburnum, tai lumipalloheisi. Tätä löytyy kahden puskan verran pihaltammekin ja toivon että ne kukkisivat runsaasti tulevana kesänä. Puskat tosin ovat vielä pienet ja toinen niistä kärsi toissa kesänä kovasti kun siihen pääsi kirvat valloilleen. Tuo puska on nimittäin hyvin altis tuholaisille.

———

Jag älskar blommor och det finns nästan alltid en bukett färska blommor hemma hos oss. Blommorna höjer hemtrevnaden och är en fröjd får både ögonen och själen. En av vårens favoriter är den vackert gröna snöbollsbusken eller viburnum som den egentligen heter. Vi har två sådana buskar i trädgården också och jag hoppas dom kommer att blomma rikligt i sommar. Men buskarna är ännu små och den ena blev lite dålig en sommar när den fick någon ohyra ihop med sig. Buskarna är nämligen väldigt utsatta för ohyra.

8Q0A6596

8Q0A6534

8Q0A6599

8Q0A6551

Tiedän että moni sanoo ettei tämä kestä heillä juurikaan maljakossa. Itse taas koen että tämä on yksi kestävimmistä kukista joka vaan paranee vanhetessaan kun nuo pienet kukat aukeavat ja väri muuttuu vaaleammaksi. Tänään juuri heitin pois pari oksaa jotka olivat jo lähemmäs kaksi viikkoa vanhoja. Puuvartiset kukat haluavat yleensä lämmintä vettä, mutta itse olen näille välillä laittanut jopa ihan jääkylmää vettä, enkä ole huomannut mitään eroa kestävyydessä. Leikkaan aina uuden imupinnan viistosti veitsellä ja vaihdan veden joka toinen päivä.

———

Jag har hört många säga att den här blomman inte håller i vas just alls. Själv så upplever jag att det här är en av de mest hållbara blommorna som bara blir bättre ju äldre den blir när dom små blommorna öppnar sig och färgen blir ljusare. Idag slängde jag bort två kvistar som var närmare två veckor gamla. Egentligen så vill ju blommor med trästjälk ha varmt vatten men ibland har jag satt till och med kallt vatten och har inte märkt någon skillnad i hållbarheten. Jag skär ny snittyta med kniv och byter vattnet varannan dag.

 

2 Comments on “KEVÄÄN SUOSIKKI | VÅRENS FAVORIT

  1. Ihana blogi sinulla <3 Ja ihania nämä lumipalloheidet, meidän pihassa myös yksi nuori taimi, joka ei ole vielä kukkinut. Lapsuudenkodista muistan nämä ja valitettavasti myös ne ötökät. Toivotaan vähäötökkäistä kesää 🙂

    • Kaunis kiitos sinulle <3 Ne ötökät ovat kyllä harmillisia, meillä tuhosi täysin toisen puskan kun en ollut valppaana. Onneksi seuraavana kesänä puska jaksoi taas kasvaa muttei kukkia. Toivotaan että saamme nauttia upeasta kukkaloistosta tulevana kesänä 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.