8Q0A9539

Kerroinkin että viime viikolla kylvin ensimmäiset siemenet. Ensimmäisenä vuorossa oli latva-artisokka. Tämä kun vaatii aikaisen kylvön, jotta se ehtii kasvaa lyhyen kesän aikana. Saa nähdä olenko kuitenkin liian myöhäinen tämän kanssa. Tänä aamuna huomasin kolmessa ruukussa elon merkkejä. Voi sitä riemun tunnetta kun näkee pienet lehdenalut, jotka puskevat läpi mustan mullan. Uskomatonta ja aina yhtä hämmentävää tämä luonnon ihmeellisyys ja elinvoimaisuus.

———

Som jag sa så sådde jag dom första fröna förra veckan. Först i tur var kronärtskockan som behöver god tid på sig för att hinna växa under den korta sommaren. Få se om jag ändå är ute för sent med den här. Idag på morgonen såg jag tecken på liv i tre krukor. Vilken lycka att se de första bladen som tränger sig igenom den svarta myllan. Blir alltid lika förvånad över naturens under och livskraft.

8Q0A9575

8Q0A9532

8Q0A9596

8Q0A9550

Tunnustan etten ole koskaan syönyt latva-artisokkaa, en ainakaan tietääkseni. Ja tätä halusin kokeilla lähinnä sen koristeellisuuden takia. Ja jos tämä onnistuu, niin saamme samalla sitten maistaa näitä. Tässähän on vielä monta muuttuvaa tekijää ennen kuin on sadonkorjuun aika. Näissä puutarhajutuissa kun ei voi olla koskaan varma siitä että onnistuuko jokin vaiko ei, vaikka kaikkensa yrittää.

Joko siellä on aloitettu kevätkylvöt?

Ps. Nuo törmäkukan pyöreät siemenkodat eivät liity latva-artisokkiin mitenkään, mutta tykkäsin että ne sopivat kuviin väriltään ja ovat jotenkin suloiset. Ja törmäkukkaa (scabiosaa) aion myös kasvattaa tänä vuonna, kuten viime vuonnakin.

———

Måste säga att jag aldrig ätit kronärtskocka, inte vad jag vet i alla fall. Vill pröva mig på den främst för dens ståtliga och vackra utseende. Och om det lyckas så får vi ju chans att smaka också. Men här är ju ännu många skeden innan det är dags för skördetid och så mycket som kan gå fel. Det är ju just det med dessa odlingar och trädgårdsgrejer att man kan aldrig veta vad som lyckas eller inte, trots att man gör sitt bästa.

Har ni redan kommit igång med vårens odlingar?

Ps. Dom söta små runda fröställningar av scabiosan hör inte på något sätt ihop med kronärtskockan men jag tyckte dom passade så fint med på bilden. Och scabiosa ska jag odla också den här sommaren, precis som förra sommaren.

2 Comments on “KEVÄÄN ENSIMMÄINEN KYLVÖ | VÅRENS FÖRSTA SÅDD

  1. Kuvat ovat kyllä niin upeat, että tässähän alkaa itsekin haluta laittaa jotain kasvamaan! 🙂

    Ihanaa päivää! <3

    • Kiitos Seija <3 Kevät on niin ihanaa aikaa <3 Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.