8Q0A3229

Tänään tuntuu kieltämättä siltä että mahtaakohan tuo kevät olla peruttu kokonaan. Lunta ja lisää lunta, harmi vaan ettei juuri kukaan taida olla siitä enää tässä vaiheessa vuotta kovin innoissaan. No, nautitaan silti tänään vielä kiireettömyydestä ja pääsiäisvapaista. Näin aikuisena parasta juhlapyhinä on herkullinen ruoka ja kaikki ne ihanat tuoksut jotka leijailevat keittiöstä. Valkosipulia, tuoreita yrttejä ja kaikkea muuta.

———

Idag undrar man verkligen att kommer våren månne överhuvudtaget någon gång. Snö och ännu mer snö, synd bara att jag tror att just ingen är så värst glad över den mer så här års. Nå, vi njuter av påskledigheten och hoppas att vårvärmen snart hittar hit. Så här som vuxen är det nog mest maten jag gillar extra mycket under olika högtider och alla de underbara dofterna som sprider sig ifrån köket. Vitlök, färska örter och allt möjligt annat.

8Q0A3237

8Q0A3358

8Q0A3243

8Q0A3363

8Q0A3247

Tänä vuonna haluan paljon yrttejä keittiöpuutarhaan. Paras tunne kun voi juosta ulos hakemaan niitä suoraan omasta pihasta ruoanlaittoon. Muutenkin haluaisin suuremman hyötyviljelmän. Perunaa, porkkanaa, sipulia. Mutta katsotaan nyt sitten mitkä suunnitelmat toteutuvat ja mitkä eivät. Tähän aikaan ne suunnitelmat ovat aina jättimäisen suuret mutta tuppaavat sitten kevään edetessä hieman pienentymään. Jos joku ihmettelee niin nuo kuvassa olevat ovat uuniperunoita parmesaanikuorrutteella.

Leppoisaa toista pääsiäispäivää!

———

I år vill jag har mycket olika örter i köksträdgården. Den bästa känslan när man kan springa ut och hämta in färska råvaror till matlagningen. Skulle gärna utvidga nytto-odlandet mycket mer. Potatis, morot, lök mm. Men vi får se hur det blir. Ännu i det här skedet brukar planerna vara jätte stora inför den kommande säsongen, men de brukar bli mindre ju närmare sommaren vi kommer. Om någon undrar så är det ugnsbakade potatisar gratinerade med parmesan på bilden.

Ha en skön annandag påsk!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.