8Q0A8914

Sain haasteen Stella Vaniljalta kertoa jostain merkityksellisestä esineestä tai tavarasta. Kovasti mietin mikä se voisi olla sillä en kovin helposti kiinny tavaroihin. Ehkä ne itselleni kaikista tärkeimmät esineet ovat mummiltani saadut vanhat voipytyt. Mutta sitten täällä kotona tämä kesähuone on se kaikista tärkein ja rakkain juttu sekä paikka. Muistan edelleen elävästi sen kesän kun mies tätä alkoi rakentamaan. Tyttö oli pieni taapero ja usein kädet olikin täynnä hänen perään katsomisesta. Tämä on siis ollut ensimmäinen alusta loppuun asti tehty rakennusprojekti miehelleni ja minulle. Muistan miten kauan mittailimme että saimme ristimitan pohjaharkoille kohdilleen tytön mentyä nukkumaan, kesäillassa hyttysten ympäröiminä. Kokonaisuudessaan miltei kokonaan ilman budjettia tehty, mutta silti meille juuri täydellinen.

———

Fick en utmaning av Stella Vanilja som går ut på att berätta om något för mig betydelsefullt föremål. Funderade länge på vad det kunde vara eftersom jag inte brukar fästa mig för mycket i saker och föremål. Mina allra viktigaste och käraste föremål är nog de gamla smörkärlen som jag fått av min mormor. Men sedan så är nog det allra viktigaste och käraste här hemma vårat lilla sommarrum, den före detta lekstugan. Jag minns ännu så väl den där sommaren när mannen började bygga den och dottern var liten och man hade fullt upp med att passa henne. Det här är alltså det allra första byggprojektet får början till slut för mannen och mig. Jag minns hur länge vi fick mäta innan vi hade rätt mått för grundstenarna, en sommarkväll bland myggorna efter att dottern somnat. I sin helhet förverkligad med nästan ingen budget alls men trots det alldeles perfekt för oss.

8Q0A8920

8Q0A8901

8Q0A0158

8Q0A8911

Täällä on monet hiekkakakut leivottu ja ruohovellit keitetty leikkikeittiössä sillä aikaa kun me aikuiset olemme juoneet kahvia vieressä leikkejä seuraten. Täällä tytär on viettänyt rakkaan isomumminsa kanssa monta unohtumatonta hetkeä ja tuo lintutaulu on hänelle tärkeä muisto isomummilta. Pari vuotta sitten kun muutimme tämän leikkimökin koko perheen kesähuoneeksi oli tärkeää säilyttää tuo auringon haalistama pieni taulu. Siinä se roikkuu ja muistuttaa rakkaasta ihmisestä ja ihanista hetkistä yhdessä. Tänne tulen aina tilaisuuden salliessa aamukahvin kanssa. Istun ja kuuntelen tuulen huminaa ja lintujen laulua. Olen aina unelmoinut vanhasta talosta jossa on lankkulattiat ja ruutuikkunat. Täällä saan vähäsen sitä tunnelmaa.

———

Här har det bakats många sandkakor och kokats många gräsvällingar medan vi vuxna suttit bredvid med en kopp kaffe. Här har dottern tillbringat många oförglömliga stunder med sin gammelmormor och den lilla fågeltavlan är ett kärt minne hon fått av henne. När vi för ett par år sedan gjorde om lekstugan till ett sommarrum för hela familjen var det viktigt att spara den solblekta tavlan. Där hänger den och påminner oss om en kär person och många fina stunder. Hit kommer jag alltid när tillfälle ges med mitt morgonkaffe. Här sitter jag och lyssnar på vindens sus och fågelsången. Jag brukar drömma om ett gammalt hus med plankgolv och rutiga fönster. Här inne får jag litet av den känslan.

2 Comments on “MERKITYKSELLINEN | BETYDELSEFULL

  1. Voi kuinka ihanaa kun tartuit haasteeseen, oli aivan ihana lukea tätä tarinaa ❤

    • Kiitos, tämä oli mukava kirjoittaa 💗

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.