8Q0A9152

Lupasin aikaisemmin jakaa teille tämän raparpericurdin ohjeen millä täytin mansikkaisen kääretortun. Mielestäni tämä sopii mainiosti täytekakun, kääretortun tai vaikkapa pavlovan täytteeksi. Alkuperäinen resepti löytyy lehdestä Lantliv Mat & Vin nro. 3/2018 ja heidän netisivuilta täällä.

Raparpericurd

450 g raparperia

150 g mansikoita

2 1/2 dl sokeria

1 dl vettä

5 kananmunan keltuaista

70 g voita

1/2 sitruunan raastettua kuorta

1 rkl maissitärkkelystä + 2 rkl sitruunamehua

1. Huuhtele raparperit ja pilko ne pieniksi paloiksi. Keitä raparperit ja mansikat yhdessä sokerin ja veden kanssa kunnes ne ovat pehmeät. Survo soseeksi sauvasekoittimella ja anna hieman jäähtyä.

2. Vatkaa kevyesti kananmunankeltuaiset ja sekoita ne raparperi-mansikkasurvokseen yhdessä sitruunakuoren, voin ja maissitärkkelyksen (sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun ensin) kanssa. Vatkaa koko ajan jotta kaikki ainekset sekoittuvat yhteen hyvin.

3. Lämmitä seos miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten jotta se ei pala pohjaan tai kananmunan keltuaiset ala kypsyä. Raparpericurd on valmis kun seos on paksuuntunut ja vispilästä jää näkyvät jäljet.

4. Kaada seos puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

 

Itse tein tavallisen kääretorttupohjan jonka täytteeksi siis laitoin kerroksen tätä ja ohuelti kerroksen kermavaahtoa sekä mansikkaviipaleita. Koristeeksi kermavaahtoa ja mansikoita. Täältä voit nähdä sen postauksen. Tässä voi käyttää hyödyksi kananmunan valkuaiset ja tehdä niistä esimerkiksi pavlovan.

———

Lovade tidigare att dela med mig av receptet på den goda rabarbercurden som jag fyllde jordgubbsrulltårtan med. Tycker den här passar så bra som fyllning i tårtor, rulltårta eller på en pavlova. Det ursprungliga receptet finns i tidningen Lantliv Mat & Vin nr. 3/2018 och på deras hemsida hittas den här.

Rabarbercurd

450 g rabarber

150 g jordgubbar

2 1/2 dl socker

1 dl vatten

5 äggulor

70 g smör

Rivet skal från 1/2 citron

1 msk maisstärkelse + 2 msk citronsaft

1. Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Koka den tillsammans med jordgubbarna, sockret och vattnet tills det blivit till mos. Mixa allt till en slät puré och låt svalna en stund.

2. Vispa äggulorna lätt och tillsätt dem i rabarberpurén tillsammans med citronskalet, smöret och maisstärkelsen (blanda först ut maisstärkelsen i citronsaften). Rör om hela tiden så att allting blandar sig väl.

3. Värm upp blandningen på svag värme. Rör om hela tiden så att den inte bränner i botten eller att äggulorna koagulerar. När rabarbercurden börjar tjockna och det bildas synliga spår efter vispen är den klar.

4. Häll upp på rena burkar och förvara i kylskåp.

 

Själv bakade jag ett helt vanligt rulltårtsbotten som jag fyllde med ett lager rabarbercurd och ett tunt lager med vispad grädde samt skivade jordgubbar. Garnerade med vispad grädde och jordgubbar. Här kan du se hur min rulltårta blev. Det går ju bra att ta vara på äggvitorna och göra en pavlova ev dem till exempel.

4 Comments on “RAPARPERICURD | RABARBERCURD

  1. Det här låter bra! Det skall jag prova😊. Ha en fin midsommarvecka!🍃💕
    Malin

    • Roligt 🙂 Tycker det är gott mellan kaka och imorgon ska vi prova det på en pavlova. Glad midsommar <3

    • Mukavaa 🙂 Mielestäni tämä on hyvää kakkujen välissä. Ihanaa juhannusta Ahvenanmaalle <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.