8Q0A1886

Huomenta sunnuntaihin!

Juhannus on ohi tältä erää. Toivottavasti teillä on ollut kaikin puolin ihana juhannus. Vaihtelevasta säästä huolimatta ainakin meillä on ollut oikein kaunis ja mukava juhannus. Aattona tuuli niin että ulkona melkein pelotti ja sähköt pätkivät.  Onneksi suuremmilta vahingoilta vältyttiin ja sähkötkin pysyivät koko illan.

———

God morgon söndag!

Midsommaren är förbi för den här gången. Hoppas ni alla har haft en fin midsommar. Det har vi i alla fall haft, trots det ombytliga vädret. På midsommaraftonen blåste det full storm och man var nästan rädd att vara utomhus. Som tur hände inget värre och till och med elen höll hela kvällen.

8Q0A1854

8Q0A1716

8Q0A1946

8Q0A1949

8Q0A1821

Juhannusaattona aamupäivä alkoi tuttuun tapaan sitomalla tyttären kranssia. Tänä vuonna sain turvautua pitkälti kukkakaupan tarjontaan kun niitä luonnon kukkia ei vaan oikein ollut. Kranssiin tuli harsokukkaa, pieniä päivänkakkaroita ja muutamat kukat omasta penkistä. Joka vuosi tulee aina kiire saada kranssi valmiiksi ja muutamat kuvat otettua ennen kun kävelemme katsomaan juhannussalon pystytystä.

———

Midsommaraftonens förmiddag ägnar jag alltid åt att binda dotterns blomkrans. I år fick det bli en del blommor från blombutiken eftersom det finns så dåligt med naturblommor just nu. Det blev vit slöjblomma, små prästkragar och så stjärnflocka och schersmin från trädgården. Hann ta några bilder i blåsten och brådskan. Varje år blir det lika bråttom att få kransen klar och att ta några bilder på den innan vi ska iväg för att titta på midsommarstången.

8Q0A1742

8Q0A1814

8Q0A1956

8Q0A1824

8Q0A1885

Aamupäivän aurinko vaihtui iltapäivän aikana vesisateeksi. Silti pidimme suunnitelmista ja perinteestä kiinni että syödään ja vietetään iltaa kesähuoneessa. Tein nopean ja yksinkertaisen kattauksen sinne ja sytytin paljon kynttilöitä pitämään lämpöä yllä. Paksut villatakit ja villasukat sekä vilttejä niin siellä pärjäsi oikein hyvin. Perinteistä juhannusruokaa ja jälkkäriksi minipavlovat täytettynä raparpericurdilla ja mascarponevaahdolla.

Jotenkin tuntuu että oli jopa parempi tunnelma vesisateessa ja myrskyssä kun helteessä ja auringossa.

———

Förmiddagens sol blev till ösregn mot eftermiddagen. Vi höll ändå fast i planen och traditionen att äta och sitta ute i sommarrummet hela kvällen. Jag gjorde en enkel och snabb dukning och tände många ljus för att hålla värmen uppe. Med tjocka tröjor, yllesockor och filtar klarade vi oss riktigt bra. Och så åt vi såklart traditionell midsommarmat med minipavlova fylld med rabarbercurd och vispad grädde till efterrätt.

Just nu tänker jag att stämningen nästan var mysigare och bättre i regn och storm än i solsken och värme.

8 Comments on “MEIDÄN JUHANNUS | VÅR MIDSOMMAR

    • Kiitos <3 Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

  1. Aivan ihana kranssi!<3 ja mistä tytön kaunis vaaleanpunainen paita/tunika/mekko on löytynyt?

    • Kiitos paljon <3 Tuo tunika on keväällä ostettu H&M:ltä 🙂 Kesäisen kaunista viikon jatkoa <3

    • I love midsummer and the nightless night too <3 Have a wonderful week <3

    • Voi kiitos <3 ja miten mukavaa nähdä sinua täällä pitkästä aikaa <3 Ihana että aloitit taas blogia, tulen kohta kurkkaamaan sinne 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.