8Q0A3051-6

Daaliat puhkeavat kukkaan toinen toisensa jälkeen. Viime kesänä hurahdin daalioihin aivan totaalisesti. Niin vaatimattomia ja näyttäviä kukkia kuin ovat. Tänä vuonna valitsin vähän enemmän erivärisiä. Nämä lämpimät sävyt valitsin loppukesää ja syksyä ajatellen, silloin kun yleensä tekee mieli näitä murrettuja ja syviä värejä. Hassua kyllä niin nämä ovat ne jotka kukkivat nyt ensimmäisenä. Osan olen istuttanut maahan ja osan ruukkuihin.

———

Nu slår dahliorna ut i blom en efter en. Blev så förtjust i dahlior förra sommaren. De är väldigt anspråkslösa och så otroligt vackra och ståtliga. I år har jag planterat fler i olika färger än förr året. De här varma färgerna valde jag med tanke på sensommaren och hösten för då brukar dessa färger kännas tilltalande. Roligt nog så är det de som blommar nu till allra först. En del har jag planterat  rabatter och en del i krukor.

8Q0A3624

8Q0A2195

8Q0A3057-2

8Q0A3390

8Q0A3067-2

Juuri nyt näyttää siltä että kaikissa daalioissa on lupaavasti nuppuja. Toivon että saamme nauttia näiden upeasta kukkaloistosta ensimmäisiin pakkasiin asti. Näistä puutarhajutuista kun ei koskaan voi tietää miten ne onnistuvat.

———

Just nu ser det ut att alla dahlior har lovande många knoppar. Jag hoppas att vi får njuta av deras blommor ända tills den första frosten kommer. Man kan ju aldrig veta hur dessa trädgårdsgrejer lyckas.

7 Comments on “DAALIOIDEN AIKA | DAHLIA TIDER

 1. Kylläpä ovat ihania🌸. Minulla on ollut daalioita ruukuissa monena vuonna. Tänä vuonna kukkien varret on täynnä mustia ötököitä, samoja joita on luonnon päivänkakkaroista. Mietin että mitä ötököitä ovat ja onko hävitettävä kukat kokonaan, vai onko joku luonnonmukainen tapa hävittää ötökät…
  Luulen että ötökät tuli juhannuksena keräämistäni päivänkakkaroista

  • Kiitos 💗 Tiedätkö että huomasin nyt saman jutun minun daalioissa. Minuakin harmittaa ihan hirveästi kun mietin että meneekö kukat nyt ihan pilalle. Uskon että ne ovat jotain kirvoja tai sen tyyppisiä ötököitä. Olen yrittänyt ihan vaan sormilla litistää ja poistaa niitä. Eivät ne ole poistunut kokonaan, mutta vähän ehkä vähentyneet. Luulen että tänä vuonna on paljon näitä tuholaisia jostain syystä. Todella harmillista.

   Toivottavasti ne nyt tästä vähenisi jotta saamme nauttia kukistamme. Kaunista kesäpäivää sinulle 💗

   • Netistä katsoin että niihin voi toki kokeilla muutakin kuten esim. mäntysuopaliuosta tai ihan vaan vedellä suihkuttaa niitä pois.

 2. Nuohan ovatkin aivan hurmaavia! <3 Aivan ihana puutarha teillä kyllä on! 🙂

  Aurinkoista päivää! <3

  • Kaunis kiitos 💗 Nämä puutarhajutut ovat pieniä ikuisuus projekteja ja joka vuosi keksii jotain uutta 😊 Lämpimiä kesäpäiviä sinulle ☀️🍃💗

 3. Daaliat ovat upeita. Mie niin hurahdan näihin sitten, kun on sellainen asunto, että pääsen talvettamaan näitä. 🙂 Yksi miulla on nyt kesäkukkana parvekkeella, kokeilen, saisinko sen jossai selviämään talven yli, mutta en odota suuria.

  • Niin ovat ja näihin kyllä hurahtaa niin helposti 🙂 Meilläkään ei valitettavasti ole sellaista hyvää talvehtimispaikkaa daalioille. Harmittaa, mutta ehkä yritän tänä vuonna katsoa jos johonkin ne saisi talven yli, niin turhaa ostaa joka kevät uusia. Yleensä ostan ne sitten kun ovat hyvässä alennuksessa 🙂 Kaunista päivää sinulle <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.