8Q0A3543

Mustikat alkavat kypsyä ja kirjoittelinkin jo aikaisemmin että kävin viime sunnuntaina poimimassa ensimmäiset. Ovat aika epätasaisen kypsiä tänä vuonna. Osa on vielä ihan raakileita ja osa hajoaa jo käsiin. Mustikoiden poimiminen ei ihan ole minun juttuni mutta kun poimii vaan vähän kerralla niin se on mielekästä. Nostan hattua niille jotka jaksavat poimia litratolkulla yhdellä kertaa.

———

Blåbären börjar mogna och som jag redan skrev så plockade jag de första för i år förra söndagen. Rätt så ojämnt mogna är de i år. En del är ännu karter och en del går redan sönder i handen. Att plocka blåbär är inte min starkaste sida men när man plockar lite i gången går det bra. Lyfter på hatten åt dem som orkar plocka litervis på en gång.

8Q0A3492

8Q0A3577

8Q0A3474

8Q0A3518

8Q0A3570

8Q0A3509

Näistä ensimmäisistä syntyi mustikkapullia. Joku päivä on kyllä poimittava niin että saadaan leivottua kunnon mustikkapiirakka.

Helteisen ihanaa torstaita!

———

Det blev blåbärsbullar av de här första blåbären. Någon dag måste jag nog plocka så att vi får baka en ordentlig blåbärspaj.

Varm och skön torsdag!

4 Comments on “ENSIMMÄISET MUSTIKAT | FÖRSTA BLÅBÄREN

  1. Kirjoittelin juuri kanssa blogissa, että kun menee pienen ämpärin kanssa metsään niin homma on mielekästä 🤗

    Aivan hurmaavia kuvia 😍😍

    • Juurikin näin se on 🙂 Kiitos ja ihanaa päivää sinne <3

  2. Mustikat ovat kyllä niin herkkua, nam. Tänä vuonna ei kuulemma kovin hyvää mustikkasatoa tule, kun on ollut niin kuivaa. Mutta eihän siitä montaa kesää nyt olekaan, kun oli se ihan hillitön sato. Mutta aina sieltä edes piirakan verran saa. 🙂 Mukavaa viikonloppua!

    • Täälläkin tosi huonosti mustikoita, mutta paikka paikoin on aika isoja ja hienoja. Ihana viikonloppua <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.