8Q0A6949

Parasta tähän aikaan vuodesta on omenat ja tänä vuonna niitä löytyy runsaasti. Jopa ihan liikaa melkein. Meidän omat puut ovat vielä pieniä mutta kokoonsa nähden niissäkin on runsas sato. Jopa niissä kahdessa puussa jotka eivät koskaan aikaisemmin vielä ole tehneet omenoita. Harmi vaan että suurin osa on täynnä jonkun ötökän reikiä.

———

Bästa med den här årstiden är alla äpplen som det finns gott om i år. Nästan alltför mycket till o med. Våra egna träd är ännu små men med tanke på deras storlek så ger de också en stor skörd. Till och med de två träden som aldrig någonsin har haft frukt förut. Tyvärr så är det bara  något annat litet kryp som också tyckt om dem så de är fulla med små hål.

8Q0A6941-3

8Q0A7014

8Q0A6871

8Q0A6934-2

Käytiin yhtenä iltana appiukon puista poimimassa korillinen omenoita. Ja ensimmäisenä oli tietysti tehtävä omena-kaurapaistosta sillä se on mielestäni ihan paras omenaherkku. Yksinkertaista ja maukasta.

———

En kväll åkte vi till svärfars trädgård för att plocka korgen full med äpplen. Först i tur blev det äpplen täckta med havregryn. Tycker det är det nästan allra godaste som man kan göra av äpplen. Enkelt och gott.

8Q0A7016-2

8Q0A6869

8Q0A6995

8Q0A6948

Rakastan vanhoja omenapuita. Niissä on sitä jotain. Ne ovat nähneet paljon ja niin monta sukupolvea jotka ovat niistä satoa keränneet. Ja ennen vanhaan niillä oli vielä tärkeämpi rooli kuin tänä päivänä. Vähän on kyllä luontokin tästä lämpimästä kesästä sekaisin sillä meidän omenapuut ovat alkaneet kukkia uudelleen. Nyt siellä on kukkia ja kypsiä omenoita sekaisin.

Mukavaa torstaita!

———

Jag älskar gamla äppelträd. Det är något visst över dem. De har sett så mycket och upplevt så många generationer som plockat skörden. Och förr i tiden när deras uppgift var ännu mer betydelsefull än idag. Naturen är nog också lite upp och ner efter den varma sommaren för våra äppelträd har börjat blomma på nytt. Nu har vi blommor och mogna äppel i en salig röra i träden.

Trevlig torsdag!

 

2 Comments on “OMPPUJA | ÄPPEL

  1. Omenoita on todellakin ihan hirmu paljon tänä vuonna! Aivan valtava määrä 🤗 me oltiin jo apuna äidille kun kerättiin iso satsi mehustukseen. Ja niitä riittää aina vaan 🍏

    Aivan super ihanat kuvat, niin kauniit 😍

    • Oi, omenamehu on niin parasta <3 Kiitos kaunis ja ihanaa viikonloppua <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.