8Q0A9841

Reilu kolme kuukautta jouluun ja edelleen puutarhassa kukkii kivasti. Näin kun ajattelee niin ei ollenkaan tunnu niin pitkältä tuo edessä oleva pimein vuodenaika. Tässä uudessa penkissä kukkii törmäkukat ja tuoksuherneet sekä daaliat ja muutamat ruusut. Ajatella että niistä pienistä ja elottoman näköisistä siemenistä voi kasvaa jotain näin kaunista.

———

Drygt tre månader till jul och ännu blommar det så fint i trädgården. När man tänker så här så känns inte den mörkaste årstiden, som vi nu har framför oss, alls så lång. Här i min nya rabatt blommar praktvädden och luktärterna samt dahlior och  några rosor. Tänk att det kan bli något så här vackert av de små fröna som set nästintill livlösa ut när man petar ner den i jorden.

8Q0A9822

8Q0A9877

8Q0A1094

8Q0A9830

8Q0A9825

8Q0A9879

Tuoksuherneet esikylvin keväällä mutta törmäkukat kylvin suoraan maahan toukokuun loppupuolella. Ne ovat kukkineet heinäkuusta lähtien ja aina vaan tulee uusia nuppuja.

Mukavaa iltaa!

———

Luktärterna frösådde jag inomhus i våras men praktvädden sådde jag direkt ute i slutet av maj. De har nu blommat sedan juli och hela tiden kommer det nya knoppar.

Trevlig kväll!

 

2 Comments on “SYYSKUINEN PUUTARHA | SEPTEMBER TRÄDGÅRD

  1. Onpa ihastuttavat törmäkukat <3 Näitä en ole vielä kokeillutkaan siemenestä kasvattaa. Täytyy laittaa muistiin! Itse kokeilin kylvää keväällä tuoksuherneet suoraan ulos ja hienosti lähtivät kasvuun.
    Mukavaa kun vielä syyskuussakin saa nauttia ihanista kukista <3 Hyvää viikonloppua!

    • Nämä ovat mielestäni aika kivat ja ihanaa kun kukkivat pakkasiin asti. Mukava tietää että tuoksuherneet lähtivät suorakylvönä hyvin kasvuun. Kerran kokeilin eivätkä ne minulla oikein onnistuneet, mutta todennäköisesti vika oli maaperässä ja tässä ”puutarhurin alussa” 🙂 Ihanaa viikon jatkoa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.