8Q0A9820

Eilinen päivä vietettiin melkein kokonaisuudessaan ulkona pihahommissa. Välissä käytiin vain sisällä syömässä uunissa pitkään hautunutta lihapataa. Sain tyhjennettyä kaikki ruukut kukista ja kaivettua ylös kaikki daaliat. Niinhän siinä kävi että pakkanen puraisi niitä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Muutamat kukat ja nuput sain pelastettua ja ne onkin nyt kasvihuoneen suojissa maljakoissa. Yritän nyt ensimmäistä kertaa talvettaa daalioiden mukuloita kun saan viedä ne vanhempieni varastoon säilöön. Meillä kun ei ole muuta kuin kylmä varasto johon pakkanen menee talvella.

———

Igår höll vi på ute så gott som hela dagen. Vi var endast inne emellan för att äta köttgryta som skötte sig själv i ugnen medan vi var ute. Nu är alla krukorna tömda och tvättade och alla dahlior uppgrävda. Det gick ju så att frosten kom natten mellan fredag och lördag och tog mina dahlior. Några blommor och knoppar hann jag rädda och de står nu i växthuset. Ska försöka mig på att övervintra mina dahliaknölar för första gången. Får föra dem i förvar till mina föräldrars förråd eftersom vi inte har sådana utrymmen som håller emot köld.

8Q0A9887

8Q0A9902

8Q0A1074

8Q0A9809

Ruusuissa on vielä nuppuja ja yritän ehtiä käydä pelastamassa ne ennen kuin ne joutuvat parempiin suihin. Peurat ovat taas nimittäin löytäneet pihalle ja niille kelpaa melkein kaikki. Vaikka pihan tyhjentäminen kesästä onkin haikeaa on se samalla jotenkin ihanaakin. Kiitollisena erittäin kauniista kesästä nostamme katseemme nyt kohti tunnelmallista sekä rauhallista kotoilua. Kynttilöitä, takkatulta ja hitaita hetkiä.

Tunnelmallista lokakuuta!

———

Rosorna har ännu knoppar och jag försöker rädda dem innan de hamnar i andras munnar. Rådjuren har nämligen igen hittat till gården och för dem duger nästan allt. Även om det är litet vemodigt att städa undan sommaren så är det samtidigt riktigt härligt också. Tacksamma för en otroligt vacker sommar riktar vi nu blickarna mot lugnt och fridfullt hemmamys. Ljus, sprakande brasor och lugna stunder.

Mysig oktober månad!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.