8Q0A7046

Niin se oli pääsiäinen ohi tältä vuodelta. Jotenkin ne päivät menivät taas aivan liian nopeasti, mutta paljon saatiin aikaiseksi ja myös vähän levättyä. Piha on nyt kokonaisuudessaan haravoitu ja enää on yksi kukkapenkki jäljellä siivottavana. Kyllä se haravoiminen taas kannatti vaikka se aluksi ei koskaan oikein meinaa maistua. Mutta kyllä sen eron huomaa heti. Viime kesän kuivuus on vaan iskenyt aika kovaa meidän nurmikkoon paikka paikoin joten nähtäväksi jää miten se siitä elpyy.

———

Så var påsken förbi för i år. Igen gick dagarna alldeles för fort, men vi hann med en hel del och så lite välbehövlig vila också. Gården är nu krattad och jag har endast en blomrabatt kvar att städa efter vintern. Och så ska det planeras och grävas nya rabatter efter det. Så skönt när allt krattande är undanstökat, inte min favoritsyssla direkt, men visst blir det mycket snyggare när man krattat. Förra sommarens torka har slagit hårt till på vår gräsmatta på vissa ställen. Få se hur den ska ta sig.  Och nu är det ju så väldigt torrt också.

8Q0A6989

8Q0A7039

8Q0A7024

8Q0A7002

Nyt on myös kaikki daaliat mullassa kukkaruukuissa. Siinä oli urakkaa kahdelle päivälle kun niitä mukuloita oli jonkin verran. Hain viime vuotiset mukulat kotiin iskän autotallista ja ne näyttivät aika hyviltä joten nyt toivon että nekin lähtee kasvuun. Aikaisempina vuosina olen esikasvattanut niitä sisällä mutta ne kasvavat helposti liian pitkiksi ja honteloiksi joten nyt laitoin ne kaikki suoraan kesähuoneeseen. Totesin että se taitaa olla lämpimämpi paikka kuin kasvihuone missä on kylmä kivilattia. Täytyy nyt vaan seurata ahkerasti luvattuja yölämpötiloja ja tarvittaessa keksiä jotain jos meinaa mennä kovin kylmäksi vielä.

———

Nu har jag fått ner alla dahliorna i krukor. Det var ett tvådagars jobb eftersom det fanns en hel del dahlior. Hämtade hem mina dahlior från förra året som övervintrat i pappas garage. Dom såg rätt bra ut och nu hoppas jag dom kommer att vakna och växa ordentligt. Förut har jag förgrott dem inomhus, men de blir lätt långa och skrangliga så i år får de stå ute i sommarrummet direkt. Har tänkt att där är varmare än i växthuset var det är kallt stengolv. Nu måste jag bara följa med vad de lovas för nattliga temperaturer och vid behov hitta på något ifall det tänker blir riktigt kallt ännu.

4 Comments on “DAALIAT MULTAAN | DAHLIORNA I KRUKOR

 1. Voi kuinka tykkään näistä sun kuvista! 💗 Miten tuollaiset sipulimöykytkin saa näyttämään siltä, että itsekin haluaa alkaa kylvöhommiin ☺️ Ihanaa päivää sinne!

  • Voi sydämellinen kiitos kauniista sanoistasi, ne lämmittävät sydäntä enemmän kuin uskotkaan <3 Suloista sunnuntain jatkoa <3

 2. Kyllä tässä postauksessa oli niin ihanaa kevään tunnelmaa! 🙂 <3

  Täälläkin olisi edessä muutamien sipuleiden laittaminen, ei ihan omaa hommaani, mutta nyt vähän sattumankin kautta ihan mielellään siihen ryhdyn 🙂

  Iloista viikon jatkoa! <3

  • Kaunis kiitos sanoistasi Seija <3 Ihanaa että sinäkin kokeilet kasvattaa kukkasia, se on kyllä niin kivaa seurata kasvun ihmettä.

   Aurinkoista päivän jatkoa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.